Logo sterven als bron van leven

Sterven als bron van leven

In 9 maanden naar innerlijke groei, zingeving en bewustwording.

Ontdek hoe je de verbinding weer vindt tussen je hart en je hoofd en een bezield en gelukkig leven kunt gaan leiden.

9 maanden reis

Zit jij veel in je hoofd en sta je altijd aan?

Dag in, dag uit voel je de zwaarte van onopgeloste issues die niet eens van jou zijn. Je draagt de ballast van anderen met je mee, en je merkt dat de verbinding tussen je hart en hoofd zoek is. Je leeft vanuit je hoofd, vaak piekerend en analyserend, terwijl je hart schreeuwt om gehoord te worden.

Dit constante innerlijke conflict beïnvloedt niet alleen je gemoedstoestand, maar ook je relaties, je werk en je algehele levensvreugde.

Hoe zou het zijn om die last van je schouders te laten vallen? Om echt te leren spreken vanuit je hart en ziel, en je hoofd steeds meer rust te geven? Stel je voor dat je lichter en met minder ballast door het leven gaat. Een leven waarin je bezield en gelukkig bent, in balans tussen hart en hoofd.

In het groepstraject “Sterven als bron van leven” gaan we samen 9 maanden aan de slag met als doel om middels zelfontdekking, reflectie en innerlijke rust een bezield en gelukkig leven te leiden.

Inhoud traject "Sterven als bron van leven"

In dit 9 maanden groepstraject gaan we samen aan de slag met innerlijke groei, zingeving en bewustwording. Dit doen wij door:

Creëren van Veiligheid: 

Wij begrijpen hoe belangrijk het is om een veilige ruimte te bieden waar je je open kunt stellen. Tijdens ons traject zorgen we voor een bedding waarin iedereen vrij kan delen, met een focus op het creëren van een vertrouwelijke omgeving.

Begeleiding en Ondersteuning: 

Onze ervaren begeleiders reiken oefeningen aan, leggen ze uit en begeleiden je door het proces. We waarborgen te allen tijde de veiligheid van de deelnemers. Bij heftige emoties bieden we persoonlijke ondersteuning, indien nodig in een aparte ruimte.

Individuele en Groepsgerichte Aanpak: 

We houden oog voor iedere deelnemer en bewaken tegelijkertijd het groepsproces. Verschillende werkvormen worden ingezet: in groepsverband, in drietallen, en voor thuis. Materialen worden door ons voorzien.

Thema’s en Uitleg: 

Elke bijeenkomst wordt een specifiek thema ingeleid en toegelicht. Onze werkwijzen worden helder uitgelegd zodat je weet wat je kunt verwachten.

Wat is het resultaat van het traject

Lichter leven met minder ballast

Je kunt keuzes maken op basis van wat voor jou belangrijk is en issues van anderen minder laten binnenkomen

Onopgeloste issues kunnen loslaten

Je kunt onopgeloste issues loslaten, zodat je weer kunt voelen waar jij blij van wordt en dat kunt gaan doen

Weer verbinding hebben tussen hart en hoofd

Je hebt weer verbinding tussen hart en hoofd waardoor je luistert naar je hart en je bezield en gelukkig kunt leven

De begeleiders van het traject

 

Over Anne Remijn

Mijn pad liep van leerkracht in het onderwijs naar rouwtherapeut. Ervaringen met verlies binnen het onderwijs en eigen verlieservaringen rond pleegzorg en dementie brachten mij bij het Land van Rouw.

Sinds 2008 ben ik actief begeleider van boeddhistische meditatiegroepen. Sinds 2015 begeleid ik lotgenotengroepen. Daarnaast geef ik al jaren trainingen over o.a. verlies, rouw en palliatieve zorg, waarbij het ervaringsgerichte leren voor mij van belang is. Ik schreef een aantal boeken waaronder dichtbundels over sterven en rouw. Zelf volgde ik de 9-maanden groep in 2016 – in het jaar dat mijn vader stierf – bij Jacinta.

 

Over Nic Oosterveer

In mijn eigen praktijk Thuisvaart, is mijn oriëntatie leven vanuit verlies, omzetten in bezield leven. Ook zijn mijn eigen bewegingen in het leven vaak ontstaan vanuit een verlies of verdriet ervaring. Elke coachvraag heeft vaak een vorm van verlies in zich.

Sinds 2020 begeleid ik lotgenotengroepen en geef ik tweemaal per jaar de driedaagse basistraining Steun bij Verlies voor Humanitas. Ook ben ik sinds 2014 verbonden aan de Ridhwanschool, een pad van realisatie en ontwikkeling van de menselijke essentie.

In ‘Sterven als bron van leven’, komt de essentie van het bovenstaande samen.

Het programma en de investering van het traject

Programma Sterven als bron van leven (1)

 

Programma:

Het traject start in het weekend van 17/18 januari 2025 en wordt 9 maanden later afgerond op 12/13 september 2025. Tussen deze periodes komen we eens per maand op de geplande vrijdagen bijeen. De bijeenkomsten vinden plaats van 10.00 tot 17.00 uur

We faciliteren de locaties en zorgen voor lunches. De bijeenkomsten vinden plaats in de Voorstraat 51 in Delft, met uitzondering van het afsluitende weekend op de Veluwe, inclusief overnachting.

Investering:

De investering bedraagt € 1595,- vrijgesteld van btw per persoon. Dit is inclusief koffie/thee, lunch en verblijfskosten van het slotweekend.

Meld je aan voor de vrijblijvende informatieavond

Ben je benieuwd of dit traject bij jou past? Meld je dan aan voor de vrijblijvende informatieavond op
Woensdag 20 november om 19.30 uur, Abeelenpark 20 in Noordwijkerhout bij Nic Oosterveer

Ja, ik ben er bij op woensdag 20 november

Meest gestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen:

Wanneer vinden de bijeenkomsten plaats?

De bijeenkomsten zijn van 10.00 – 17.00 uur en vinden plaats op de volgende data:

  • 17 en 18 januari 2025
  • 14 februari 2025
  • 14 maart 2025
  • 11 april 2025
  • 9 mei 2025
  • 6 juni 2025
  • 4 juli 2025
  • zomer 2025
  • 12 en 13 september 2025

Wat wordt er van mij als deelnemer verwacht?

Aanwezigheid en presentie van de deelnemer tijdens de bijeenkomsten. Uiteraard respect en vertrouwelijkheid over wat er binnen de groep gedeeld wordt.

Persoonlijke ervaringen inbrengen in deelrondes in de groep en in drietallen.
Actieve betrokkenheid bij de dagen en tussendoor je te verbinden met het thema wat is behandeld. 

Tussen deze groepsbijeenkomsten door kom je één keer per maand samen met twee andere mensen uit jouw groep. Tijdens deze ontmoeting kijk je terug op de vorige bijeenkomst en wat die met jou gedaan heeft. Daarnaast blik je vooruit naar het volgende thema.

Verder wordt aan alle deelnemers gevraagd om voor aanvang van de groep in de nabije familievriendenkring een zogenaamde ‘stand-in’ te zoeken. Je kunt een broer of zus, partner, zoon of dochter vragen. Maar een vriend of vriendin die je na aan het hart ligt kan ook. Mocht jij onverhoopt een dag echt niet aanwezig kunnen zijn, dan vervangt deze persoon jou. Daarnaast wordt de stand-in bij de lunch van de eerste zaterdagbijeenkomst en bij bijeenkomst acht uitgenodigd. Je doet dan samen een oefening, waarin je meer open dan gewoonlijk elkaar toespreekt en naar elkaar luistert.

Voor wie is het 9-maanden traject niet?

Voor mensen die niet willen – of niet in staat zijn – te reflecteren op hun eigen leven, en zich niet met hun sterfelijkheid willen bezighouden. Daarnaast als er psychische problematiek en/of aanverwante medicatie gebruikt wordt. Hierover kan een persoonlijk gesprek met één van de begeleiders plaatsvinden.

The website will be translated into English in 2023.

Are you straight or do you identify yourself within the lhbtiq+ community?

I work with people and love human beings beyond their gender, race, religion, and sexual orientation.

It’s you I’m interested in, whoever you are, regardless of any color or form.

You are very Welcome here.

With love, Nic